PENTUA OSTAMASSA

INFOA PENNUN OSTAJALLE

Tärkein asia on, että pennut saavat rakastavat, hyvät kodit. Pennut myydään aina ensisijaisesti lemmikeiksi,  näyttely pakkoa ei ole. Totutamme pennut alusta pitäen päivittäiseen turkin harjaukseen ja hampaidenpesuun.
 
Uuteen kotiin luovutettaessa pentu on aina
- eläinlääkärin tarkastama
- asianmukaisesti madotettu
- tunnistemerkitty
- rekisteröity rotukissa
- vähintään 14 viikon ikäinen  

- vähintään 1200 gramman painoinen- rokotettu kissaruttoa ja kissaflunssaa vastaan-pentupaketti mukana (ruokaa,vitamiineja ja leluja yms. )

-Maksamme 1 vuoden jäsenyyden rotukissa yhdistykseen sekä Pyhä Birman kissa yhdistykseen.

Birma pennun hinta on 1000 €


Ostaja saa kasvattajan elinikäisen tuen 24/7. Pennut kasvavat kodissamme perheenjäseninä tottuen mm. kaikkeen kodin äänimaailmaan, vieraisiin ja ulkoiluun valjaissa. Kaikki kissamme liikkuvat talossamme vapaasti, joten pennuista kehittyy reippaita, rohkeita ja tasapainoisia kissoja.  Uuteen kotiin kuljetuksessa voimme auttaa sopimuksen mukaan.

MIKSI ROTUKISSA MAKSAA


Tämä info on tarkoitettu sinulle, kissarakas ihminen, joka olet aikeissa ostaa kissan. Haluaisit rotukissan, mutta ihmettelet miksi kissa on niin kallis? Seuraavassa hieman asiatietoa siitä, mistä rotukissan ostaja maksaa.

Naaraskissa, jolla kasvattaja teettää pennut, on usein vakuutettu ja sitä käytetään näyttelyissä, jotta sen arvo kasvatukselle selviäisi. Ennenkuin voi kasvattaa rotukissoja, tulee liittyä rotukissayhdistykseen, hankkia kasvattajanimi ja tehdä sopimus, jossa sitoutuu noudattamaan rotukissajärjestön laatimia sääntöjä kasvatuksessaan. Paperityöhön kuluu paitsi aikaa myös rahaa. Toisaalta tämä kaikki on tarpeen turvaamaan kissan ja kissan ostajan etua kasvatustoiminnassa.

Naaraskissan ollessa sopivan ikäinen, sille on löydettävä uros. Uroksen omistajalle maksetaan astutusmaksu, joka yleensä on noin viidesosa pennun hinnasta. Ennen astutusta naaras suositellaan testattavaksi FeLV:n ja FIV:n varalta. Testit ovat kalliita, mutta ehkäisevät tautien leviämistä astutusten kautta. Uroksen matkakulut maksaa yleensä naaraan omistaja.

Onnistuneen astutuksen jälkeen alkaa onnellinen odotus, joka yleensä, muttei aina sujuu ilman hankaluuksia. Jos ongelmia ilmenee on turvauduttava eläinlääkärin apuun. Synnytyksen lähestyessä on varauduttava päivystämään kotona.

Pennut ovat kasvattajalla vähintään näljätoistaviikkoiseksi. Pennut on luovutettaessa kahdesti rokotettu ja niille on hankittu rekisterikirjat. Myös nämä maksavat. Kasvattajalle koituu pentujen ja imettävän emon ruokinnasta melkoisia kustannuksia ja kissanhiekkaakin kuluu tavallista enemmän.

Huolimatta ylläolevasta kasvattaja rakastaa kissojaan, on innostunut harrastuksestaan eikä laske kustannuksia ja aikaa. Kissojen kasvatus on kertakaikkiaan niin antoisaa ja mielenkiintoista puuhaa ja jokaisen pennun syntymä uusi ihme.

Rotukissan ostaja saa:
- Sen luonteisen ja näköisen kissan kuin on halunnut (kunhan on ottanut selvää rodun ominaisuuksista)
- Sosiaalisesti käyttäytyvän, sisäsiistin pennun
- Kasvattajan tuen ongelmatilanteissa
- Mukavan harrastuksen ihanien kissojen parissa

- Harjaukseen ja hammas pesuihin oppineen pennun

Siispä, jos olet kiinnostunut rotukissasta, älä jää paitsi tästä kaikesta vain rahan vuoksi.